Львів'янку Оксану Линів визнали найкращою диригенткою року, а Молодіжний симфонічний оркестр України посів перше місце серед 140 світових оркестрів із 33 країн світу на міжнародному фестивалі World Orchestra Festival, що відбувся у Відні. 

Про це повідомляє Молодіжний симфонічний оркестр України.

"Щойно на концерті-нагородженні World Orchestra Festival, який проходив у Відні, було оголошено: Молодіжний симфонічний оркестр України - Gold Prize. Диригентка Оксана Линів - «Outstanding Conductor Award 2021», - йдеться у повідомленні.
Переможці отримали нагороди за виконання двох українських творів - симфонічну поему «Возз'єднання» Бориса Лятошинського та 2 симфонію Євгена Станковича. Записи цих творів  здійснили за підтримки Українського культурного фонду.
«Особливо приємно, що нас відзначили саме за виконання двох українських творів. Для нас це кращий стимул розвиватися далі та оптимістично будувати супер творчі плани на майбутнє», - написала Оксана Линів у себе на сторінці у фейсбуці.
Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU – це унікальний проєкт, який об’єднує талановитих молодих музикантів з усієї України віком від 12 до 22 років.

Оркестр організований Оксаною Линів за підтримки Федеративної Республіки Німеччина, Goethe-Institut, Міністерства культури України, Бетховенського Фестивалю в м. Бонн (BeethovenFest Bonn), та в партнерстві з фестивалем LvivMozArt.

До проєкту запрошуються молоді музиканти зі всіх областей та регіонів України, які є учнями або студентами музичних навчальних закладів.

Нагадаємо, у Львові нагородили переможців конкурсу іспаномовних репортажів про Україну

ІА "Вголос": НОВИНИ