Українська борчиня Алла Черкасова у бронзовому фіналі Олімпіади в Токіо перемогла представницю Японії Сару Дошо. При цьому зробила це дуже переконливо, поклавши на лопатки суперницю.

Про це повідомляє НТА.

Ще в середині першого періоду українка провела блискучу атаку, й олімпійська чемпіонка 2016-го року Сара Дошо визнала себе переможеною. Сутичка завершилася достроково.

В 1/8-ій фіналу Алла без проблем пройшла Аґнєшку Вєщек із Польщі. У першому періоді суперниця ще пручалася, але у другому українка довела свою перевагу – 11:0.

Її суперницею у чвертьфіналі стала Анна Шель з Німеччини. Черкасова була активнішою, і вже в першому періоді здобула двічі по два бали – 4:0, а у другому перемогла на туше.

У півфіналі наша спортсменка зустрічалася з американкою Тамірою Менса-Сток. Після першого періоду українка програвала 0:2, але у другому змогла провести дві вдалі дії поспіль (4:2), намагалася зробити третю, але американка контратакувала і зрівняла рахунок, а згодом провели ще кілька вдалих дій і перемогла 10:4. Однак у бронзовому фіналі Алла Черкасова реабілітувалася сповна.

Для Львова це перша медаль Олімпійських ігор у Токіо, а загалом Україна здобула вже 7 нагород – 1 срібну та 6 бронзових.

Раніше український борець греко-римського стилю Жан Беленюк переміг у півфіналі Олімпіади в Токіо в категорії до 87 кг. Він у дуже впевненому стилі здолав Івана Ґуклека з Хорватії – 7:1.

У фінал Олімпіади у греко-римській боротьбі також вийшов запоріжець Парвіз Насібов, який у півфінальному двобої переміг Могамеда Ельсаєда з Єгипту.

Нагадаємо, що український боксер Олександр Хижняк здобув перемогу в 1/4-ій фіналу олімпійського боксерського турніру. Він перебоксував Еурі Седено Мартінеса з Домініканської Республіки роздільним рішенням суддів – 4:1. За регламентом олімпійських боксерських змагань, поєдинки за треті місця не проводять, тож українець забезпечив собі мінімум бронзову медаль.

Наразі єдину срібну медаль у скарбничку України приніс плавець Михайло Романчук на дистанції 1 500 метрів вільним стилем. До цього він же завоював бронзу Олімпіади в плаванні на дистанції 800 м. Фролов фінішував тоді на 6-му місці.

Згодом перша ракетка України Еліна Світоліна скористалася шансом на першу олімпійську медаль в історії українського тенісу. Вона у наддраматичному поєдинку виборола бронзу Олімпіади.

Бронзові нагороди в Токіо-2020 також завоювали дзюдоїстка Дарія Білодід, стрілки Олена Костевич і Олег Омельчук і фехтувальник Ігор Рейзлін.

ІА "Вголос": НОВИНИ