Про це розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко сьогодні на брифінгу, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, сьогодні відповідне розпорядження підписав мер Львова. Подати електронну петицію можна на сайті єдиної системи місцевих петицій e-dem.in.ua, зареєструвавшись там або ж скориставшись системою BankID. На збір підписів передбачено два місяці. Звернення має набрати не менш як 1000 підписів. Петиція надходитиме в міське управління «Секретаріат ради», звідки її спрямовуватимуть на розгляд виконавчих органів. «Залежно від профілю питання, його скеровуватимуть у відповідне управління чи департамент», – пояснив Андрій Москаленко. Останні готуватимуть проекти рішень та інформуватимуть міського голову.

Начальник управління ІТ Львівської міськради Тимофій Александронець додав, що після набрання необхідної кількості підписів виконавчі органи мають місяць на розгляд петиції. Якщо тисяча підписів не набереться, петицію можна буде подавати повторно. Посилання на систему електронних петицій буде розміщено на офіційному сайті ЛМР і депутатського корпусу.

Електронні петиції – це колективна форма звернення громадян до львівського міського голови чи депутатів, в якій вони можуть надавати свої пропозиції чи вимоги. Наразі система працює в тестовому режимі, упродовж трьох місяців розробники збиратимуть також пропозиції щодо її вдосконалення.

ІА "Вголос": НОВИНИ