Громадська діячка та письменниця Лариса Ніцой розкритикувала міського голову Львова Андрія Садового за антиукраїнську діяльність.

Про це Ніцой сказала в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів».

«Колись я думала, що Садовий - великий патріот...і помилилася. Перше, що для мене стало маркером, - це »Львов гаваріт па рускі« (акція, організована Садовим на початку російського вторгнення в Україну, - ред.). Придумала її керівник управління культури Садового - Ірина Подоляк. Потім ця Подоляк, очевидно, за цю ж заслугу, стала депутатом і почала відстоювати навчання мовами меншин замість вивчення мов меншин. Тобто почала відстоювати величезні преференції для меншин, а не для українців. Потім Подоляк і »Самопоміч« почали те саме відстоювати в законі про мову. Тепер вона вже заступник міністра при Зеленському», - зазначила Лариса Ніцой.

Письменниця пригадала й те, що Садовий щороку проводить у Львові музичний фестиваль «Альфа Джаз Фест» разом із російським олігархом, одним з найближчих соратників Володимира Путіна - Михайлом Фрідманом.

«Потім у »Самопомочі« якісь незрозумілі речі із »Альфа Джазом«...У нас війна, а в Садового - російський бізнес! Зараз у Львові чотири школи з російською мовою навчання. Для порівняння, у Хмельницькому - жодної, в Луцьку досі була одна, а цьогоріч в неї вже набрали україномовні класи. Це столиця патріотизму і мер-патріот? Що відбувається, львів'яни?!» - обурилася Лариса Ніцой.

Повний запис ефіру дивіться тут:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ