Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Згідно з документом, кошти виділятимуть під конкретні проекти. Вони будуть поділені на дві категорії: малі проекти і великі проекти. Малі проекти – від 20 до 200 тис. грн. Великі проекти – від 200 тис. грн до 3 млн грн. Розподіл буде здійснюватися 60% на 40%. З 15 серпня до 15 вересня буде відбуватися збір і подача самих проектів. Якщо подаватися на малий проект, необхідно зібрати автору 25 підписів, на великий проект – 50 підписів. З 15 вересня до 1 листопада будуть відбуватися аналізи проектів. З 1 листопада буде відбуватися голосування за проект.

Фінансування громадського бюджету м. Львова проводиться за рахунок коштів міського бюджету м. Львова. Загальний обсяг громадського бюджету м. Львова на відповідний бюджетний рік становить не менше 1% від затвердженого розміру видатків бюджету розвитку спеціального фонду міського бюджету міста Львова на той рік, у якому подаються пропозиції. За рахунок коштів громадського бюджету м. Львова фінансуються проекти, реалізація яких можлива протягом одного бюджетного періоду.

Проекти до громадського бюджету міста Львова можна подавати щорічно з 15 серпня до 15 вересня.    Проекти можна подати способом заповнення спеціальної форми на веб-сайті Львівської міської ради або у паперовому вигляді через Центри надання адміністративних послуг Львівської міської ради. У разі, якщо проекти набирають однакову кількість голосів, то пріоритетними вважаються ті, які потребують менший обсяг фінансування. Рекомендованими до реалізації вважатимуться ті проектні пропозиції, які набрали найбільшу кількість голосів, до вичерпання обсягу коштів, виділених на реалізацію громадського бюджету м. Львова на відповідний рік. Рейтинг та перелік проектів оприлюднюються не пізніше 2 робочих днів від дня проведення підрахунку голосів.

Водночас, частина депутатів скептично віднеслася до цього документу. Наприклад, «свободівець» Андрій Карбовник зауважив, що це просто замилювання очей громадськості, адже сума 1% досить мізерна. Краще було б долучити громадськість до формування титульних списків об’єктів, на які витрачаються кошти бюджету розвитку. Однак доповідачі пояснили, що з кожним роком розмір «громадського бюджету» можна буде збільшувати, головне – започаткувати таку практику.

ІА "Вголос": НОВИНИ