Львівському міському голові Андрієві Садовому не варто балотуватися на четверту каденцію, адже за три попередні він показав, що не здатен дотриматися даного громаді слова і вирішити проблеми, які є для неї важливими.

Про це у прямому ефірі «Народного толк-шоу» на телеканалі НТА заявила громадська активістка Мар'яна Куць.

«Садовий вже три каденції розповідає нам, львів'янам, казки. Ще й збирається робити це у четвертій каденції, збирається знову йти в мери. Так от я його прошу не йти. Нехай не мучиться і нас не мучить. Він нас уже конкретно дістав», - зазначила активістка.

Мар'яна Куць пригадала обіцянки Садового щодо вирішення сміттєвої проблеми, які він роздавав ще у 2006 році, вперше балотуючись в мери. Як зауважила активістка, сьогодні мер діє всупереч тому, що обіцяв:

«Я постійно згадую собі його передвиборчий піар 2006 року в Грибовичах. Коли він казав, що там не можна будувати сміттєпереробний завод, бо доведеться відразу будувати і онкодиспансер. А ще згадую його тезу про чайок, які літають довкола і розносять заразу. Зараз він, очевидно, вибрав чайок. Очисні споруди тут у нас (де Садовий збирається будувати сміттєпереробний завод, - ред) не працюють! Ми дихаємо метаном! Крім того, я пам'ятаю, я пам'ятаю, як він давним-давно, в 2016 році, обіцяв побудувати біогазову станцію на очисних спорудах, щоб зменшити негативний вплив на довкілля. І до 2020 року ця біогазова станція повинна була б уже стояти. Але її немає. Все так і залишилося обіцянкою».

«Навіть цей його так званий сміттєпереробний завод по факту - мильна бульбашка. Це сміттєсортувальна лінія. Таке у Європі давно не будується. Тим більше, на очисних спорудах. Це має будуватися на сміттєвих полігонах чи поруч з ними. Потрібно прораховувати логістику! А для нашої влади логістика - це найостанніше питання. У результаті цей так званий завод експлуатуватимуть комунальні підприємства ЛМР. Але вони всі збиткові. Вони нормально не працюють. Бо вони всі пов'язані напряму з міським головою. І їхня збитковість - це наслідок бездіяльності міського голови», - додала Мар'яна Куць.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ