398 вимушених переселенців вже звернулися до центру підтримки вимушено переселених українців у Львові.

Про це сьогодні, 22 березня, повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Більшість цих звернень стосується пошуку роботи.

«Станом на сьогодні є близько півтори тисячі вакансій – від технічних до сервісних. Це й інженери до наших комунальних підприємств, і паркувальники, і пекарі, і працівники салонів краси», - каже він.

Андрій Москаленко закликав представників бізнесу, які відчувають потреби у працівниках, звертатися до центру підтримки вимушено переселених українців та повідомляти про наявні вакансії.

Також за його словами, до Львова релокують свої підприємства з тих територій України, на яких зараз йдуть бої.

«Ми маємо сотні звернень. Але в активній роботі – 45. Це – аудиторські компанії, приватні клініки, виробництво, інформаційні технології, дистриб’юторські компанії та фармацевтика», - перелічує він.

Андрій Москаленко зауважив, що всі, хто зважився перенести свої підприємства на захід України, після нашої перемоги мають намір повернутися у свої рідні міста, аби їх відбудувати, там працювати й там сплачувати податки.

В компаніях, які мають намір переїхати, працює від п’яти до сімсот осіб.  

Також, за словами першого заступника міського голови Львова, йдуть перемовини з міськими головами деяких міст Естонії та Польщі для налагодження ринків збуту.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на Львівщині вже працюють 13 підприємств, які переїхали з українських територій, охоплених вогнем війни.

ІА "Вголос": НОВИНИ