Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Нагадаємо, Львів затвердив власний бюджет 24 грудня, а днем пізніше було схвалено основні державні фінансові документи.

Як доповів директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук, серед основних змін до міського бюджету – це скориговані показники доходів загального фонду міського бюджету, враховуючи збільшення податку з доходів фізичних осіб, єдиного податку, акцизного податку на тютюн, паливо, алкоголь. Екологічний податок у розмірі 2,6 млн грн переходить у спецфонд міського бюджету. Вільний залишок коштів станом на 1 січня цього року в сумі 220 млн гривень перекинули в доходи загального фонду.

Щодо видатків міського бюджету, то було зменшено нарахування на соціальне страхування, на заробітну плату тощо. Окрім того, як пояснив чиновник, у держбюджеті на цей рік не передбачено компенсацію за пільговий проїзд у транспорті. Тому, доки ситуація не владнається, у місті заклали 43 млн грн під ці потреби.

Окрім того, держава передала на місцеві бюджети фінансування профтехосвіти. Для Львова це вилилося в додаткові витрати в сумі 222,9 млн грн на фінансування 20 ПТУ і двох позашкільних закладів.

Щодо субвенцій, то держава дає місту 1 млрд 265 млн грн на соціальний захист. Освітню субвенцію було збільшено на 14 млн 534 грн, отож загалом вона становитиме трохи більше як 552 млн грн. Натомість медичну субвенцію зменшено на 11,4 млн грн, вона становитиме близько 491,5 млн грн.

Надлишок доходів загального фонду міського бюджету скерують у бюджет розвитку, який загалом буде в розмірі 1 млрд 461,5 млн грн. Фактично з цієї суми залишається депутатам розприділити 888,8 млн грн з урахуванням 200 млн грн, передбачених на транспорт. Відповідні зміни мають іще затвердити завтра депутати Львівської міської ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ