Львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс» закупить 200 вушних бирок для свиней. Інформація про з’явилась минулого тижня у системі публічних закупівель «Прозорро». Навіщо ці бірки підприємству відповіді поки що не вдалося отримати – «Вголос» очікує на коментар.

За умови тендеру, який був опублікований 7 червня 2021-го року, його майбутній переможець має поставити для потреб ЛКП «Львівелектротранс» 200 вушних бирок для свиней. Сума за товар не має перевищувати 1 140 грн, тобто 5,70 грн за одну. Кінцевим терміном його поставки вказано 31 грудня 2021-го року.

«Вголос» звернувся до пресслужби «Львівелектротрансу» за коментарем, однак там повідомили, що пресскертарка комунального підприємства наразі перебуває на лікарняному, та порадили звернутись за коментарем до пресслужби ЛМР. Зрештою, ситуацію прокоментував заступник директора ЛКП "Львівелектротранс" з постачання Ігор Дунько.

"Ми використовуємо ці бирки для маркування кабелів.  Вони дуже довго зберігаються в землі та не тріскаються. Чому саме такий Державний класифікатор обрано – в нас теж виникало питання до постачальника. Але нам пояснили що по митній та податковій базі не можуть змінити назви.

Відповідно в тендері вказана назва класифікатор. Але використовують ці барки лише для кабелів, адже тварин на підприємстві немає.  Таке собі ноу-хау наших енергетиків" - заявив він. Нагадаємо, 31 травня директору ЛКП «Львівелектротранс» Андрієві Свищо було висунуто підозру у зловживанні службовим становищем. Чиновника підозрюють у розтраті бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн внаслідок тіньових схем закупівлі електроенергії для потреб підприємства. Підозру Андрій Свищо не отримав особисто, бо як повідомлялося на той час перебував у відпустці за кордоном.

Детальніше про ситуацію з підозрою Андрію Свищо читайте тут.

Євген Домашин

ІА "Вголос": НОВИНИ