Про це розповіла координатор з питань проведення конкурсу від ПАТ «Львівгаз» Оксана Горак.

За її словами, ПАТ «Львівгаз» розпочав відбір заявок серед громадських організацій Львівської області, плануючи зібрати ініціативи, спрямовані на підвищення ефективного та безпечного постачання природного газу споживачам Львівської області.

У заявці, яка, за словами Оксани Горак, максимально спрощена і яку можна знайти на сайті товариства, слід вказати назву та опис проекту. Пріоритетними напрямами підтримки громадських ініціатив є: енергозбереження у багатоквартирних будинках;
економія споживання газу населенням Львівщини; безпека споживання газу населенням Львівщини; ознайомлення громадськості з принципами діяльності підприємства постачальника газу для населення; залучення широкого кола громадськості для підтримки та реалізації спільних ініціатив та інновацій.

Голова конкурсної комісії з відбору проектів ПАТ «Львівгаз» Юрій Войсович розповів, що
максимальний розмір фінансування проекту – 60 000 тис. гривень. Переможців може бути кілька, а кошти надаватимуть безпосередньо на втілення ініціатив. «Ми звертатимемо увагу насамперед на ті пропозиції, які б дали змогу споживачам зекономити споживання енергоресурсів і зменшити використання природного газу», – каже він.

Учасниками конкурсу можуть бути громадські організації, благодійні фонди, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи. Проте не можуть брати участь осередки політичних партій, органи місцевого самоврядування і виконавчої влади, комерційні структури та фізичні особи.

Заповнену заявку з додатками слід надіслати до 17:00 27 травня 2015 р. в електронному вигляді на е-mail: [email protected], із зазначенням у темі листа: «На конкурс громадських ініціатив». Про результати розгляду проектної пропозиції буде повідомлено до 17:00 29 травня 2015 р., шляхом направлення електронного листа на е-mail організації заявника. Реалізація проектів розпочинається з 1 червня 2015 року та повинна бути завершеною до 31 грудня 2015 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ