23 липня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала компанію-оператора газорозподільної мережі «Львівгаз» на 425 тис. грн.


Про це повідомляє Укрінформ

Як йдеться у повідомлені, проєкт рішення передбачав накладання штрафу в розмірі 102 тис. грн, однак голова комісії Валерій Тарасюк під час обговорення запропонував підвищити штраф до 425 тис. грн

У НКРЕКП зазначили, що Львівгаз регулярно порушував терміни повірки лічильників споживачів; не виконував зобов'язань по встановленню лічильників тим споживачам, які цього потребували. Крім того, компанія не виконала план розвитку газорозподільної системи на наступні 10 років.

Станом на 1 травня цього року загальна заборгованість Львівгазу перед АТ «Укртрансгаз» становила 2,108 млрд грн, перед ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» – 20,934 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно обурені львів'яни влаштували пікет під офісом «Львівгазу». За словами протестувальників, підприємство систематично маніпулює цифрами у платіжках та надає неякісні послуги. Водночас журналісти телеканалу NTA під час власного розслідування виявили зв'язки "Льівгазу" з рядом українських олігархів, зокрема Дмиьтро Фірташем.

ІА "Вголос": НОВИНИ