Цього року змагання приурочені до 200-річчя Української школи плавання, яка відкрилась у Львові у 1820-му році.

Про це інформує кореспондент "Вголосу".

Сьогодні, 5 вересня, уЛьвовірозпочавсятурнірізплаванняLvivOpenCup, який триватиме протягом 2-х днів на території стадіону «СКА». У ньому візьмуть участь найкращі спортсмени своїх вікових груп з усієї України.

Під час прес-онференціїпередвікриттямГоловавідокремленогопідрозділуФедераціїплаванняУкраїниуЛьвівськійобластіта депутат ЛМР Андріян Гутник, розповів про проблеми організації таких змагань у період карантину:

«Це традиційний відкритий кубок Львова, який проходить під егідою львівської міськради. Це вже третій такий турнір і, на жаль, цього року він не міжнародний. Це тому, як ви розумієте, що у світі панує пандемія COVID-19, але з дотриманням усіх норм ми вирішили його проводити.До нас сьогодні завітали найкращі спортсмени України і дійство триватиме два дні у басейні «СКА», - розповів Андріян Гутник.

Організатор також розказав про історію плавання в Україні та присвяту LvivOpenCup:

«Також, «Відкритий кубок Львова» приурочений до 200-річчя українського плавання, адже 1820-м роком датовані перші історичні згадки про перший в Україні плавальний басейн на території, який мав розмір 30 м. на 60 м. Саме тут колись відбувались тренування і львів’яни проводили перші турніри», - додав він.

«Надіюсь, що скоро світ подолає пандемію коронавірусу, наші спортсмени зможуть нормально тренуватись і будуть достойно представляти Україну на світовому рівні», - підсумував Андріян Гутник.

Заступник міністра молоді та спорту України Марина Попатенко розповіла про плани та інвестиції у плавання в Україні. За її словами, у наступному році планується виділити 200 млн. гривень на цей спорт:

«Ми рухаємось у напрямку децентралізації, тому місцеві бюджети отримують більше можливостей і повноважень, аби використовувати власні кошти на подібні речі. Відповідно, в Україні зараз діє програма, згідно з якою, Міністерством молоді та спорту на 2021-й рік передбачено виділити 200 млн. грн. на підтримку інфраструктури, пов’язаної із плаванням», - розповіла Марія Попатенко.

Нагадаємо, турнір проходить під гаслом «200 років на одному подиху» і триватиме протягом 2-х днів, 5-го і 6-го вересня.

ІА "Вголос": НОВИНИ