230 релокованих бізнесів і 5 тисяч збережених робочих місць – такий підсумок масової релокації українських підприємств у Львівську область. За цими показниками наша область – перша в Україні, повідомили у телеграмі Львівської ОВА.

Допомогу у релокації надавала Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та «Львівський регуляторний хаб», які створили дієвий майданчик допомоги для бізнесу, який переїхав на Львівщину.

Підтримка під час переїзду, пошук приміщень, консультації, навчання, фінансова допомога, – усе це дало результат: абсолютна більшість підприємств, які наважилися переїхати, працюють, а деякі навіть вийшли на новий рівень розвитку.

Масова релокація як явище відходить у минуле. Час думати, як рухатись далі. Про це говорили у спільноті фахівців на форумі «Relocate together: майданчик допомоги для релокованих підприємств». 

За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, у 2024 році треба працювати з думкою про можливості для бізнесу без поділу на категорії – «релокований» та «місцевий».

Пріоритети на прийдешній, 2024 рік:

Розвиток бізнесу
Ще активніше інформуватимемо підприємців про грантові програми та інші фінансові можливості – як від держави, так і від донорів.

Розвиток дорадчих служб
Будемо пожвавлювати роботу Львівської аграрної дорадчої служби та інших ініціатив, які дають можливістю бізнесу знаходити ресурс. У цьому напрямі дуже розраховуємо на плідну співпрацю зі «Львівським регуляторним хабом», USAID, а також з Агенцією регіонального розвитку Львівщини та Invest Office.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ