У новорічну ніч на Львівщині діятиме комендантська година. То ж церкви повинні завершити богослужіння до її настання. А також заборонено використовувати усі види піротехнічних засобів.

Таке рішення сьогодні, 30 грудня, ухвалила Рада оборони Львівщини.

Як повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, на території нашої області діє комендантська година з 00:00 до 05:00. У новорічну ніч вона також буде тривати в зазначені години, без жодних змін. 

«Прошу усіх, хто має намір відзначати цей день, пам'ятати, що в державі триває війна, та не забувати завдяки кому маємо можливість продовжувати жити, працювати, зустрічатись із рідними», - каже він.  

Також кілька важливих питань, які затвердили сьогодні на засіданні Ради оборони Львівщини:

  • На території області заборонено використовувати усі види піротехнічних засобів, зокрема феєрверки, салюти, петарди. Ця заборона триватиме стільки, скільки діятиме воєнний стан. За дотриманням заборони буде стежити Нацполіція та патрульні. 
  • Упродовж Нового року та різдвяних свят за східним обрядом у посиленому режимі працюватимуть органи правопорядку та працівники ДСНС. 
  • Святкові богослужіння керівники релігійних громад мають встановити так, щоб їх початок чи завершення не припадав на період комендантської години. Також потрібно забезпечити проведення трансляцій богослужінь на онлайн-ресурсах, щоб мінімізувати присутність вірян у храмах.

Читайте також у «Вголосі»: Максим Козицький оприлюднив деталі вчорашнього ракетного обстрілу Львівщини російськими окупантами. 

ІА "Вголос": НОВИНИ