На сьогодні лише сім осіб, яких війна вигнала з їхніх домівок, звернулися до Пенсійного фонду на Львівщині з заявами виплатити їм пенсії у нашому регіоні.

Про це «Вголосу» повідомила заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду України  у Львівській області Руслана Іванкова.

За її словами, до працівників Пенсійного фонду на Львівщині звертається дуже багато осіб з числа тимчасово переміщених. Але більшість з них тільки консультується.

«Багато хто ще не прийняв остаточного рішення, чи залишатиметься на Львівщині, чи поїде далі. З тих, хто вже вирішив, а це сім осіб, написали заяви й отримуватимуть пенсії тут», – каже вона.

Руслана Іванкова пояснила, що тим отримувачам соціальних виплат, яким нараховують на банківську картку, звертатися нікуди не треба. Їх вони отримають в будь-якому куточку України. Хіба би вже щось сталося з уповноваженим банком, де вони уклали угоду.

А ось ті переселенці, яким пенсії доставляла Укрпошта, мусять зголоситися до відділень Пенсійного фонду.

«Ці особи пишуть заяви – і їм поштовим переказом, без відкриття рахунку в банку, прийдуть кошти. Вони можуть прийти у поштове відділення з паспортом та ідентифікаційним кодом і отримають свою пенсію», – каже вона.

Якщо ж уповноважений банк не зможе виплатити пенсію, то тоді соціальні виплати громадяни України можуть отримати через Ощадбанк поштовим переказом без відкриття рахунку.

Також, як повідомляє Львівська обласна військова адміністрація, Міністерство соціальної політики нарахувало понад 10 мільйонів пенсій, понад 3 мільйони виплат соціальних допомог та субсидій. Зараз вирішується питання доставки коштів тим, хто отримує пенсії на руки, а не на картки. Із 4 березня розпочнеться виплата пенсій, з 7 – соціальних допомог.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на Львівщині всім чоловікам-переселенцям, віком від 18 до 60 років, дали 48 годин, аби стати на військовий облік.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ