Цієї ночі Львівщину накрили бомбардуванням. 9 осіб загинуло та 57 – поранені й травмовані.

Про це сьогодні, 13 березня, повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

За його словами, Львівщину обстріляли з літаків, які піднялися з аеродрому Саратова росії. Вони не залітали на територію України, проте їхні ракети впали поблизу кордону з ЄС.

«Було випущено, за попередніми даними, більш як 30 ракет. Спрацювала система протиповітряної оборони. Тому втрати мінімізовані. Я хочу подякувати нашим військовим, які збили ці крилаті ракети», - каже Максим Козицький.

Він розповів, що певну кількість ракет збили наші захисники. Під удар потрапив Міжнародний центр миротворчості та безпеки (Яворівський полігон). Хоча серед постраждалих є і цивільні.  

На цей момент рятувальники обстежують   близько 25 точок уражень, гасять пожежі та розбирають уламки.

«Зі свого боку я б просив різних блогерів та активних учасників інтернету не публікувати фото та відео руйнувань. Тому що для ворога це – розвіддані. Чим більше інформації ми даємо, тим більшою інформацією володіють вороги», - наголосив Максим Козицький.

Нагадаємо, як повідомив «Вголос», сьогодні вночі окупанти обстріляли Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині. Дві крилаті ракети, які були запушені з південно-східного напрямку, ймовірно з акваторії Азовського або Чорного моря, були знищені нашими засобами протиповітряної оборони.

ІА "Вголос": НОВИНИ