У п'ятницю, 12 березня, в ході свого брифінгу міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що Львівська область за показниками захворюваності на COVID-19 наближається до «червоної» зони.

Про це інформує РБК-Україна.

Він вважає, що ситуація із захворюваністю на Львівщині викликає занепокоєння. Зокрема збільшується кількість госпіталізованих. Степанов зазначив:

Вже понад 50% зайнятих ліжок, з них 43% - з киснем. Тобто на сьогодні область впевнено рухається до «червоного» рівня епідемічної небезпеки"
Він вважає, що не можна допустити настання ситуації, за якої Львівщину доведеться включати до «червоної зони».
«В органів місцевого самоврядування є відповідні можливості ввести певні обмежувальні заходи, які б стримували розвиток COVID-19, і, водночас, могли б не допустити переходу до »червоного« рівня»
Нагадаємо, що наразі до «червоної зони» карантину належать: Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська області.

Тут діє заборона на роботу кафе, ресторанів, ТРЦ, кінотеатрів та ринків, а також проведення масових заходів і відвідування закладів освіти. Також нещодавно в «червоній» зоні заборонили роботу громадського транспорту.

Статистика захворюваності на Львівщині

Нагадаємо, що упродовж минулої доби, 11 березня, у Львівській області підтвердили 704 нових випадків коронавірусної хвороби, з них у Львові - 335. 

Загалом на Львівщині від початку пандемії коронавірус підтвердили у 85 038 осіб. У Львові загальна кількість виявлених хворих становить 41 085 людей.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ