Про це сьогодні заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка під час зустрічі з лікарським колективом перинатального центру, інформує кореспондент «Вголосу».

«Я не маю жодних претензій до підрядника, який нині виконує роботи на об'єкті, натомість вважаю, що перинатальний центр мають будувати львівські будівельники. Сподіваюся, вони не настільки завантажені, щоб не мати часу працювати для регіону», – наголосив Олег Синютка.

Він запевнив, що новий тендер буде проведено незабаром, після чого обласна влада розпочне перемовини з урядом про фінансування будівництва медичного закладу.

«Ми клопотатимемо перед урядом, щоб нам виділили необхідні кошти. Можливо, це будуть гроші з фонду регіонального розвитку чи по лінії Міністерства охорони здоров'я. Самостійно область не зможе реалізувати проект», – підкреслив голова ОДА.

Олег Синютка також додав, що в грудні 2014 року держава виділила регіону 20 млн грн, які не було освоєно.

«На мою думку, це безгосподарність, за яку мусить хтось відповідати. Бо гроші нам держава виділила, а ми не змогли їх освоїти, через що вони повернулися в бюджет», – сказав губернатор.

Очільник області також зазначив: учора, 4 січня, він розмовляв з екс-міністром охорони здоров'я, який, своєю чергою, повідомив, що аналогічних недобудов в Україні є кілька.

«Екс-міністр, нині народний депутат України запевнив, що таких споруд є кілька в країні. Тому інші області також претендуватимуть на виділення коштів для будівництва», – сказав Олег Синютка.

Нагадаємо, підрядником, який виконує роботи в обласному клінічному перинатальному центрі, є компанія «Аеробуд» (Київ).

Як писав «Вголос», для запуску об'єкта в експлуатацію необхідно 150-160 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ