Як повідомила виконавчий директор Львівського обласного осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко, делегація зі Львівщини вперше братиме участь у такій зустрічі.

За її словами, програма заходу включає презентацію кожної країни-учасниці з висвітленням найкращих досягнень людей з обмеженими можливостями.

В рамках заходу для людей з особливими потребами відбудуться семінар з обміну досвідом та підвищення самооцінки, тематичні майстер-класи, лекції з презентацією історій успіху і яскравих життєвих історій людей з інвалідністю. Також запланована релігійна програма, що передбачає відвідини людей з інвалідністю церкви Святого Якова і хресна дорога на гору Крижевац, де зафіксована об'ява Діви Марії.

«Сподіваюсь, що подорож такої великої кількості «особливих» мандрівників до Боснії та Герцеговини дозволить нам не лише гідно презентувати Україну в Європі на рівні «особливої» категорії людей, але й спричинить нові бачення та ідеї в середовищі людей з обмеженими можливостями», –зазначила Оксана Потимко.

V Міжнародна зустріч людей з обмеженими можливостями триватиме впродовж 9-12 червня.

ІА "Вголос": НОВИНИ