Про це під час засідання комісії з правоохоронної діяльності зазначив начальник Карпатського управління кіберполіції Олег Кріп, передає кореспондент «Вголос».

За пів року діяльності кіберполіції у Львівській області надійшло 392 звернення від громадян: 77 осіб – особистий прийом, 315 осіб – через запис по сайту. 87 звернень внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. 

За 7 місяців трьома працівниками було затримано 27 осіб, яким оголошено 51 кримінальне провадження:

стаття 176 ККУ (порушення авторського права і суміжних прав) – оголошено 2 підозри 1 посадовій особі; 
190 ККУ (шахрайство) – 20 кримінальних проваджень;

200 ККУ (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення) – 4 кримінальні провадження;

362 ККУ (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї – 17 кримінальних проваджень, по яких оголошено про підозру (провадження по «Укрсиббанку», де одна працівниця зі своїми підлеглими обманювали людей за допомогою депозитів, даючи фіктивні договори вкладникам);

185 ККУ (крадіжка) – 1 кримінальне провадження, справа в суді.

Найбільш поширеною проблемою наразі є електронна комерція, тобто, шахрайство у мережі Інтернет через сайти, Інтернет-магазини, діяльність яких наразі не регулюється українським законодавством.

Довідково: у підпорядкування Карпатського управляння входить Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області.

ІА "Вголос": НОВИНИ