Львівська Асоціація футболу вважає доречною ініціативу депутата Львівської міської ради Григорія Козловського щодо перетворення ФК «Карпати» у комунальне підприємство задля їхнього порятунку.

Про це у прямому ефірі «Народного толк-шоу» на телеканалі НТА заявив Ростислав Заремба, заступник голови Львівської Асоціації футболу.

«Мені дуже подобається ідея з комунальним клубом. Це дозволить виграти час, створити такі умови, щоб бути інвестором »Карпат« було почесно, щоби черга за цим стояла. А тоді - на адекватних умовах і можна буде знайти інвестора», - сказав Заремба.

Водночас, Заремба припустив, що лише ініціативи депутатів може бути замало - потрібна згода власників клубу. Відтак, він запропонував вирішення ситуації:

«Давайте нехай громада Львова звернеться із відкритим листом до двох співвласників »Карпат« і вирішимо це питання юридично. Така ініціатива львів'ян, до речі, ще раз би показала, наскільки »Карпати« їм небайдужі».

Нагадаємо, 23 січня на черговій сесії ЛМР депутати голосували за затвердження проекту землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки на вул. Липова Алея, 5. Рішення підтримали тільки 18 депутатів. 13 утримались, не голосували ще 25. Після цього керівництво “Карпат” виступило із заявою, в якій у провалі голосування звинуватило депутата, президента футбольного клубу “Рух” Григорія Козловського. Після цього Козловський заявив: рішення про надання землі в оренду насправді було аферою, яка завершилася б великими проблемами для всіх футбольних команд міста. Тоді ж з'ясувалося, що мерія збиралася виділити землю двом кіпрським компаніям - під побудову готелю, торгового центру, сауни, кількох ресторанів, магазинів і розважальних клубів.

Згодом в ефірі “Народного толк-шоу” депутат повідомив, що готовий скласти із себе повноваження президента Футбольного клубу “Рух” на найближчий рік і зайнятися порятунком клубу “Карпати”. Також Козловський презентував проект ухвали, підтримавши яку Львівська міська рада могла би врятувати ФК “Карпати”:

  • створити ЛКП “Клуб професійного футболу “Карпати”;
  • утримувати ЛКП за рахунок коштів міського бюджету у розмірі, не меншому ніж 50 млн грн на рік впродовж 5 років;
  • затвердити статут ЛКП, забезпечити його атестацію в Українській асоціації футболу та Українській Прем’єр-Лізі;
  • звернутись до Львівської обласної ради щодо співфінансування ЛКП для його безперебійного функціонування та розвитку.
Повний запис ефіру «Народного толк-шоу» дивіться тут:

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ