Львівська мерія хотіла поділити землю, яка їй не належить, до того ж - віддати фірмі із кількома кримінальними провадженнями.

Про це йдеться у програмі «Теорія правди» на телеканалі НТА.

Зокрема, у розслідуванні йдеться про ухвалу щодо земельної ділянки під Грибовицьким сміттєзвалищем, яку, наче, хотіли поділити для того, аби згодом там побудувати систему дегазації. Все би добре, втім земля розташована на території Малехівської сільської ради. Відповідно, жодного стосунку до міста не має - Львів просто мав право на користування ділянкою.

Проте, як з’ясували журналісти, у реєстрі прав на нерухоме майно Львівська мерія вказала, що є власником ділянки. У мерії ж, традиційно, самозахоплення пояснити не можуть, а от сільський голова, який спочатку був категорично проти такого привласнення його ділянки, тепер, наче, передумав. Співпадіння чи ні, але на рахунки двох прилеглих до сміттєзвалища сіл, перед такою зміною думки, перерахували кругленькі суми - по мільйону гривень.

Зрештою, проблема полягає не лише у цьому. Як з’ясувалось, компанію для проведення дегазації вже обрали. А визначити того, хто займатиметься процедурою, члени виконавчого комітету міськради вирішили закрито. У відкритому доступі опинився лише протокол фінальних обговорень, де власне вже визначили переможця - ним стала чернігівська компанія «Кліар Енерджі», яка є щонайменше у двох судових провадженнях. В одному вона фігурує, як фірма-посередник, що за версією слідства, в незаконний спосіб перепродували котли. А в іншому – керівника підприємства визнали винним в ухилянні від сплати податків.

Більше – у відео. Прямі ефіри «Теорії правди» дивіться щочетверга о 19.45 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ