Депутати Львівської міської ради після тривалої дискусії таки погодили надання в оренду трамвайного депо на вул. Д. Вітовського, 57 та вул. Братів Тимошенків,4.

За відповідне рішення проголосувало 43 депутатів Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

Питання щодо передачу в оренду трамвайного депо ТОВ «Лем Стейшн» активно підтримував мер Львова Андрій Садовий та його чиновники.

«Одна з основних умов договору оренди – це використання приміщень з тією метою, яка була зафіксована у договорі. Інвестор отримуватиме містобудівні умови. Наші служби контролюватимуть процес діяльності інвестора», - сказала директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Маркіян Лопачак наголосив, що міська рада, користуючись словом «інвестор» не враховує усі ризики.

«Один із інвесторів – власник відомого готелю у центрі Львова. Вони отримали величезні пільги від міста, у них невелика орендна плата. У їх діяльності чомусь дуже зацікавлені у кабінетах Ратуші. Попри те ці інвестори постійно декларують збитки. От і зараз їм дають величезні пільги. Не всі можуть отримати подібне», - зазначив депутат.

Попри те, депутати все ж погодили надання трамвайного депо в оренду.

«Передати в оренду ТОВ «Лем Стейшн» (як переможцю інвестиційного конкурсу з вибору інвестора для реалізації інвестиційного проекту «Реконструкція трамвайного депо з метою створення інноваційно-креативного простору») будівель, споруд та приміщень. Додатково звільнити ТОВ «Лем Стейшн» від сплати орендної плати за користування об’єктом інвестування з моменту підписання сторонами акта приймання-передачі об'єкта інвестування до моменту отримання всіх дозвільних документів (дозволу та/або декларації) для проведення робіт. Частину об’єкта інвестування, а саме будівлю на вул. Братів Тимошенків, 4, передати в оренду ТОВ «Лем Стейшн» після вирішення судових спорів, пов’язаних із статусом будівлі», - йдеться в ухвалі.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ