За відповідне рішення проголосувало 44 депутати ЛМР, передає кореспондент «Вголосу». 

Директор юридичного департаменут ЛМР Гелена Пайонкевич зазначила, що цим документом вони не визначають межі м. Львова, а просто у ЛМР роблять перший крок до порозуміння з с. Рясне-Руське. 

Кінцевою метою Меморандуму є узгодження меж між населеними пунктами та початок діяльності ТзОВ «СіТіПарк» в індустріальному парку міста. 

«З моменту виконання Меморандуму, але не пізніше п'ятнадцятого дня з моменту підписання Меморандуму, село та територіальна громада села Рясне-Руське припиняє протидію законній господарській діяльності ТзОВ «СіТіПарк» на території індустріального парку міста. Сторони домовились, що межу між містом та селом пропонується встановити згідно з графічними матеріалами, які є невід'ємними частинами цього меморандуму. Сторони домовляються, що подальші кроки щодо корегування меж населених пунктів міста Львів та села Рясне-Руське буде відбуватися у відповідності до чинного законодавства України. Сторони домовились, що з моменту підписання меморандуму вони звертаються до суду, в якому розглядається адміністративна справа № 813/2793/17 з клопотанням про зупинення провадження у справі для примирення сторін та встановлення меж населених пунктів. З моменту досягнення мети меморандуму, визначеної в п. 1.3. меморандуму, але не пізніше одного дня Рясне-Руська сільська рада відмовляється від адміністративного позову в адміністративній справі», – йдеться у меморандумі. 

 

При цьому депутати звинуватили Садовогоу тому, що Львів зобов'язується збудувати садок у с. Рясне-Руському, коли у Львові є криза із ДНЗ. 

 

«Для мене залишилось багато питань, на які ніхто не дає відповіді. Наша фракція не підтримуватиме голосування цьому питанні. До того ж, незрозуміло, як це вплине на судові справи між Львовом та селом Рясне-Руське», – сказав депутат від ВО «Свобода» Маркіян Лопачак.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ