Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Фактично в мерії розпочали бюджетний процес, затвердивши основні фінансові показники міста на наступний рік, які подадуть на розгляд депутатському корпусу. Після обговорення в депутатських комісіях, внесенням змін, на засідання виконавчого комітету буде винесено вже проект бюджету на 2016 рік, який після затвердження знову винесуть на розгляд сесії.

Як розповів директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, затверджені основні показники розраховані на підставі чинного законодавства. Адже, якщо буде внесено зміни до Податкового кодексу, зокрема буде збільшено податок на доходи фізичних осіб з 15 до 18%, юридичні особи не будуть платниками єдиного податку, то показники стануть дещо іншими.

«У видатках враховано всі нові тарифи для бюджетних закладів, зміни мінімальної зарплати тощо. Прогнозовані видатки опрацьовано з усіма відділами й управліннями», – каже Іщук. Якщо враховувати державну субвенцію на освіту й охорону здоров’я, то, за його словами, цього року фактично не було враховано питання індексації зарплат, відтак ці кошти були змушені додавати з місцевого бюджету. Зокрема, до освітньої державної субвенції було додано з міського бюджету 79 млн грн і до медичної – 38 млн грн. Загалом лише після затвердження держбюджету буде відомо остаточні суми медичної та освітньої субвенції.

«Що може змінитися у видатковій частині? Видатки зможуть зменшитися внаслідок скорочення відсотка відрахувань до Пенсійного фонду з 34-36% до 20%, це дасть економію з освітньої та медичної субвенції», – пояснив чиновник.

Щодо бюджету розвитку, то, за його словами, сюди включили фінансові гарантії міста за міжнародними  кредитами, які взяли комунальні підприємства.

Олег Іщук зазначив, що остаточно про бюджет на наступний рік можна буде говорити лише після того, як парламент затвердить зміни до Податкового кодексу, бо це вплине як на дохідну, так і на видаткову частину міського бюджету. «На сьогодні бюджет збалансований, і я впевнений, що його буде успішно виконано», – сказав Іщук.

Загальний розмір видатків бюджету Львова на наступний рік заплановано в сумі 3 млрд 631 млн грн, сюди не входять державні субвенції, зокрема пільги на дітей, субсидії.

«Обсяг видатків бюджету розвитку спрогнозовано на суму 1 млрд 60 млн грн. 90% цих коштів буде передано із загального фонду бюджету, заплановані показники щодо продажу майна і землі незначні», – зазначив Іщук.

ІА "Вголос": НОВИНИ