29 грудня під час сесії Львівської міської ради депутати ЛМР проголосували за бюджет Львова.

«За» проголосували 54 депутати.

Згідно умов, за які проголосували депутати, бюджет та різні його моменти будуть переглянуті детальніше у лютому. Таке рішення було прийняте, аби уникнути скорочень фінансування різних програм. До слова, депутати міськради не підуть на канікули, аби встигнути внести правки у бюджет.

Довкола тексту регламенту впродовж кількох днів тривали гострі дискусії. Міський голова намагався заблокувати розробку нової редакції документу та не допустити його ухвалення. Суть у тому, що  нова редакція регламенту фактично позбавляла його абсолютної влади у Львові — частина повноважень переходила до депутатського корпусу.

Крім цього, Садовий намагався змусити депутатський корпус проголосувати за скандальний проект бюджету без ухвалення нового тексту регламенту, що було би грубим порушенням законодавства. Фракції “Європейської солідарності”, “Варти” та “Свободи” виступили категорично проти такої позиції і вимагали від мера дотримання закону.

У результаті чиновникам на чолі зі Садовим довелося піти на компроміс. Нову редакцію регламенту було ухвалено. Згідно з нею, у Львівській міській раді тепер встановлено баланс влади — між міським головою, секретарем ради та депутатським корпусом.

Раніше з’ясувалося, що у проекті бюджету Львова на 2021 рік чиновники Львівської міської ради передбачили на виплату премій собі самим 260 мільйонів гривень. А це — на 100 мільйонів гривень більше, ніж вони збираються виділити на медицину. Натомість вони не передбачили у проекті бюджету Львова на 2021 рік коштів, які будуть необхідними для боротьби із коронавірусом.

Разом з тим, стало відомо, що мерія Садового зібралася збільшити видатки на своє обслуговування відразу на 19,5%. А депутатка Львівської міської ради від партії “Варта” Наталія Шелестак спіймала чиновників Садового на розтраті бюджетних мільйонів через так звані “програми сприяння розвитку”.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ