За відповідне звернення депутати проголосували на сесії Львівської міськради 25 лютого, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Як зазначено в документі, Палац ігрових видів спорту «Україна» було збудованого на вул. Мельника, 18, 1986 року за кошти громади міста для розвитку тенісу. Пізніше Палац спорту передали у власність Об’єднання профспілок Львівщини для розвитку згаданого виду спорту. Однак тепер споруду зовсім не використовують за призначенням. Приміщення Палацу спорту займають понад 20 орендарів, починаючи від спортмагазинів, майстерні з ремонту взуття до кафе, перукарень і саун. У цей час діти змушені займатися тенісом на вулиці, дитячі спортивні змагання проводять на тенісних кортах, що орендують у комерційних структур. Це потребує значних фінансових витрат. Натомість у палаці на критих кортах проводять різноманітні комерційні виставки.

Депутати наголошують, що спортивна споруда занедбана: там протікає дах, у приміщенні велика вологість, що призведе до руйнування будівлі. Ці факти свідчать про безвідповідальне ставлення керівництва до виконання своїх обов’язків та ставить під загрозу саме функціонування Палацу спорту «Україна».

Депутати запевняють, що влада Львова за підтримки Федерації тенісу України та Федерації тенісу Львівської області матиме достатньо ресурсів для відновлення та утримання палацу, щоб його використовували винятково для потреб ігрових видів спорту.

Тому просять Федерацію профспілок України й Об’єднання профспілок Львівщини повернути Палац спорту «Україна» у власність територіальної громади Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ