Неприпустимо витрачати понад мільйон із обласного бюджету на нове авто й кондиціонери для обласної влади в той час, коли більшість українців у скруті.

Про це заявив 12 березня 2019 року під час сесії Львівської обласної ради голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич, коментуючи питання про зміни до бюджету.

Олег Панькевич наголосив, що депутатам не дали можливості належно ознайомитися з проектом змін до бюджету й, вочевидь, це було зроблено свідомо.

«Ми як представники громади беремо на себе відповідальність за розподіл і використання бюджетних коштів. Але як можна ухвалювати рішення, якщо проект надійшов на електронні скриньки депутатів напередодні ввечері?

Планується збільшити обласний бюджет за рахунок перехідних коштів, зокрема, державної субвенції на нову українську школу (89 мільйонів гривень) і на охорону здоров’я (342 мільйони грн). Наша фракція ще у вересні вносила проект рішення, ми хотіли спитати, чому ці кошти не використано? Чому чиновники, які отримали на премії 18 мільйонів із коштів платників податків області, не змогли використати субвенцію за призначенням? Поясніть, чому немає ФАПів, коли по ТБ показують,  що щасливі люди отримують послуги в сучасних медзакладах, чому немає нової школи? Це ж завдання влади», — наголосив Олег Панькевич.

Він також вважає ганебною пропозицію влади використати 1,1 млн грн на придбання автомобіля для облради і на кондиціонер для сесійної зали.

«Потерпіть ще рік без нового авто і кондиціонера. Може, наступна обласна рада буде більш справедливою і не збільшуватиме собі видатки, як ця каденція. Хочу нагадати, що видатки обласного бюджету на владу, порівняно з минулим роком, збільшили на 65 %! Може, пенсіонери отримують на 65 % більше, ніж торік, чи інваліди отримали допомогу на 65 % більшу? Нічого подібного. Ми не підтримуватимемо таких ініціатив», — наголосив голова фракції.

ІА "Вголос": НОВИНИ