За таке рішення під час сесії Львівської обласної ради у вівторок, 29 березня, проголосували 63 депутати, інформує кореспондент «Вголосу».

Відповідно до затвердженого положення, електронна петиція є обов'язковою для розгляду Львівською обласною радою за умови набрання необхідної кількості підписів на її підтримку.

Для реєстрації та підтримки електронних петицій особа проходить електронну реєстрацію на веб-сайті, зазначаючи своє прізвище, ім’я, по батькові, адресу проживання та електронну поштову адресу.

Електронні петиції, які подають до Львівської обласної ради, повинні стосуватися питань, що належать до повноважень та компетенції Львівської обласної ради.

Електронна петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, матеріали та заклики, які містять передвиборчу агітацію, рекламу товарів, робіт і послуг, матеріали та вислови порнографічного, еротичного або сексуального характеру.

Відповідальність за зміст електронної петиції несе автор (ініціатор) електронної петиції. Застосування електронного цифрового підпису при поданні електронної петиції не вимагають.

Петицію оприлюднюють на офіційному веб-сайті Львівської обласної ради або на веб-сайті громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронних петицій, упродовж двох робочих днів з дня надсилання її автором (ініціатором).

Електронну петицію, адресовану Львівській обласній раді, розглядають у порядку, встановленому цим положенням, за умови збору на її підтримку не менш як 1000 підписів громадян упродовж не більше ніж 90 календарних днів з дня оприлюднення петиції.

ІА "Вголос": НОВИНИ