Нещодавно Львівська область отримала 10 тисяч 530 доз вакцини «Pfizer». Про це інформує пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

У ЛОДА наголосили, що цей препарат входить до списку вакцин для екстреного використання. Перелік ухвалила Всесвітня організація охорони здоров’я.

Відомо, що вакцина «Pfizer-BioNTech» - розробка німецької та американської компаній. Новою партією препарату щепитимуть працівників освіти, медиків, органів місцевого самоврядування, силових структур, 1 і 2-го етапів вакцинації.

Загалом від початку вакцинації на Львівщині щепили 111 тисяч 965 осіб, з них вакциною «Pfizer» - 13 тисяч 182 людини.

14 червня вакциною від коронавірусної хвороби щепили 2 тисячі 913 осіб. Наразі одну дозу вакцини в регіоні отримали майже 101 тис. людей, а дві дози – лише 11 тисяч 127 осіб. 38 тис. 403 особи отримали препарат «Covieshield», 32 640 - «Coronavac», 27 740 - Astra Zeneca», 13 182 - «Pfizer».

По темпах вакцинації в Україні Львівська область знаходиться на четвертому місці. Кращі показники тільки в Києві (213,5 тис.), на Дніпропетровщині (146,5 тис.) та Київщині (113,5 тис.).

Раніше «Вголос» повідомляв, що Національна експертна група з питань імунопрофілактики рекомендує щеплювати вагітних жінок вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Додамо, що у Львові відкриють нові центри вакцинації від коронавірусу. Наразі невідомо, де розташовуватимуться додаткові центри. За попередньою інформацією, їх будуть розміщувати у школах Львова.

Станом на вівторок, 15 червня, у Львівській області завантаженість ліжок для хворих на коронавірус пацієнтів впала до рекордного рівня. Завантаженість ліжкомісць на Львівщині становить 9 відсотків. Водночас повідомляється, що у семи медзакладах хворих на COVID-19 вже немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ