Про це повідомив директор департаменту аграрного ринку «Шувар» Іван Стефанишин в програмі «Наш інтерес» на радіо «FM Галичина».

«У Львівській області виробляється 1,5 млн. т. картоплі. Тобто, на одного жителя припадає більше 520 кг. А продається 13%. Частина використовується на корм, 20% пропадає, втрачається при зберіганні», - розповів він.

За його словами, така ситуація є не тільки з картоплею, а зі всіма продуктами, що вирощується в приватному секторі.

«Причина – недосконала і незавершена реформа в аграрному секторі. Відсутність інфраструктури. Немає сьогодні інфраструктури через яку товаровиробник може донести свою продукцію до споживача. Велика кількість посередників призводить до того, що виробник втрачає інтерес. Ціна на кінцевий продукт більш-менш фіксована, і основну її частину забирають посередники», - пояснив Іван Стефанишин.

ІА "Вголос": НОВИНИ