Під час сесії Львівської облради сьогодні, 18 вересня, депутати проголосували за мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Про це повідомляє кореспондент “Вголосу”.

Відтак, відповідно до рішення, мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту діятиме у будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України.

Депутати ЛОР також доручили Львівській ОДА вжити заходів щодо створення міжвідомчої робочої групи з метою проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про відповідний мораторій. Також облрада рекомендувала органам місцевого самоврядування області ухвалити такі ж рішення щодо встановлення на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту.

Виконавчому ж апаратові ради доручили напрацювати та подати на розгляд ради звернення до Верховної Ради України щодо необхідності внесення змін до законодавчих актів України стосовно заборони публічного відтворення аудіовізуальних творів мовою держави-агресора.

ІА "Вголос": НОВИНИ