Про це сьогодні під час мітингу за участю профспілок Львівщини заявив заступник голови облдержадміністрації Андрій Корнат, передає кореспондент «Вголосу».

«Учора ми виплатили шахтарям 60% зарплати за жовтень. Маємо ще два місяці заборгованості. Утім переконаний, що до Нового року впорядкуємо це питання», – запевнив Корнат.

Водночас заступник голови ОДА не зміг назвати точну суму заборгованості. Лише додав, що ця тема не належить до його компетенції.

Шодо індексації заробітної плати освітянам, то чиновник сказав, що ця проблема не є новою. Вона виникає постійно впродовж останніх кількох років і пов’язана зі швидкою інфляцією.

«Індексацію закладають під час формування державного бюджету. Тому відповідь, чому зараз немає виплат, означає, що при формуванні бюджету минулого року було не точно закладено індексацію, а ці речі потрібно впорядковувати», – сказав заступник голови Львівської ОДА.

Разом з цим Андрій Корнат відзначив, що питання індексації облдержадміністрація нині вирішує спільно з депутатами обласної ради, і запевнив: освітяни не залишаться без оплати праці.

Нагадаємо, сьогодні, 10 грудня, шахтарі та освітяни Львівщини, які вийшли на мітинг у центрі Львова до пам’ятника Тарасу Шевченку, звинуватили представників уряду в неповазі до роботодавців й об’єднань профспілок.

ІА "Вголос": НОВИНИ