Копія звернення є у розпорядженні «Вголосу».

У листі написано, що через низку причин відбувається нищення підприємства «Львівська вугільна компанія». Серед причин занепаду – штучно створений профіцит вугілля та купівля в 2012 році ПАТ «Західенерго» (в яке входять 3-й електростанції: Бурштинська, Добротвірська, Ладижинська) Ренатом Ахметовим.

Крім того, на збагачувальній фабриці накопичилось понад 23 тисяч тонн вугілля. До техногенного питання по гасінню териконів додалося питання займання вугілля у бункерах збагачувальної фабрики, що призведе до екологічного лиха і до залучення додаткових коштів.

«Ми надіялись, що зі зміною влади у нас щось зміниться на краще, але стало ще гірше. Міністерство енергетики та вугільної промисловості такий стан речей задовільняє. Адже у нього програма закриття шахт. Міністерство соціальної політики розповідає нам про створення нових робочих місць, а сам нічого не робить для того, щоб зберегти вже існуючі. Просимо Вас допомогти у збільшенні реалізації вугілля для шахт Львівсько-Волинського басейну, щоб наше підприємство не тільки змогло вижити в існуючих умовах, але й заробляти гроші. Вимагаємо терміново вирішити питання відвантаження вугілля і не викликати в регіоні масові протести і зворушення», – написано у зверненні.

Як писав «Вголос», суд не визнав кредиторські вимоги ТОВ «Новіком» до ПАТ «Львівська вугільна компанія» на суму майже 144 млн грн. 

ІА "Вголос": НОВИНИ