Про це інформує прес-служба Конфедерації вільних профспілок.

Як повідомила голова місцевої первинки НПГУ Наталія Барна, заборгованість із заробітної плати становить 18 млн 949,97 тис. грн. За її словами, заборгованість виникла за п’ять місяців цього року та не повністю розрахувалися за минулий.

«Куди ми тільки не зверталися, але ніхто не хоче займатися цією проблемою. Отримуємо лише відписки, у яких немає відповіді на прості запитання: за що маємо годувати сім’ї та оплачувати комунальні послуги. Літо пройде дуже швидко, а до роботи в осінньо-зимовий період підприємство не зможе підготуватися, оскільки не вистачає коштів на обладнання», – зазначила Наталія Барна.

На зборах трудового колективу працівники ухвалили рішення: вугілля на переробку приймати, переробляти, але не відвантажувати концентрат споживачам.

У листі до високопосадовців зазначено: «У підприємства є зароблені кошти, чому вони не надходять вчасно і хто має нести за це відповідальність? Адже грубо порушуються Конституція і трудове законодавство України. Просимо терміново вирішити питання щодо заборгованості ДП «Львіввугілля» перед ПАТ «Львівська вугільна компанія» за надані послуги і не допустити зупинки підприємства». 

ІА "Вголос": НОВИНИ