Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

За словами голови первинки НПГУ ПАТ «Львівська вугільна компанія» Наталії Барної, працівники припинили роботу у зв’язку із заборгованістю із зарплати, яка становить понад 20 млн грн, та невизначеністю подальшої долі підприємства. Наближаються Новий рік і Різдвяні свята, а працівникам ще повністю не виплатили заробленого в червні.

За місяць, коли на підприємстві з’явився новий керівник, працівникам до раніше погашених 40% зарплати за червень спромоглися додати ще 17,5%. Обіцяв виплатити ще хоча б місячну зарплату, але тепер замість нього на підприємстві з’явився новий арбітражний керуючий. Кажуть, що фабрику передають у держвласність, обіцяють до кінця дня видати зарплату за місяць із заборгованої майже за півроку. Але люди вже нічому не вірять, тому братися до роботи сьогодні відмовилися. Будуть чекати виконання обіцяного до кінця сьогоднішнього дня. А далі діятимуть відповідно до обставин.

А от дізнатися про плани нового керівника та перспективи підприємства працівники ПАТ не мають можливості, бо пан Постоленко, щойно обійнявши посаду, подався до Львова. Принаймні так поінформували профспілковий комітет НПГУ.

 

Сьогодні знову припинила роботу ПАТ «Львівська вугільна компанія». За словами голови первинки НПГУ ПАТ ЛВК Наталії Бар...

Опубліковано Mihaylo Volinets 29 грудня 2015 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ