Цими вихідними тривають заключні матчі чемпіонату України з водного поло серед команд Суперліги. За матчами та нагородженням головних ватерпольних тріумфаторів сезону ви можете спостерігати у прямому ефірі завдяки прямій телетрансляції телеканалу НТА.

Окрім львівського «Динамо», яке достроково стало чемпіоном України, у водних баталіях беруть участь збірна Харківської області, НТУ ХПІ (Харків) і «Маріуполь». Ще наприкінці квітня, перемігши «Маріуполь» з рахунком 18:7, ватерполісти львівського «Динамо» вчетверте поспіль та ввосьме в історії стали недосяжними для суперників і, зокрема, у протистоянні з головним опонентом – збірною Харківської області.

Попри це, головний тренер ватерпольного клубу «Динамо» (Львів) Олексій Шведов навіть думки не припускає про якусь розслабленість: «Є бойовий настрій, звичайно, всі дуже добре тренувалися. Тренувальний процес пройшов на високому рівні, тому всі готові до бою. Приходьте всі охочі, будемо раді всіх бачити, ми скучили за вами».

Уже стало певною традицією, що чемпіонат України з водного поло завершується на воді львівського спорткомплексу СКА. В неділю, 23-го травня, спочатку за 3-тє місце поборються «Маріуполь» і харківський НТУ ХПІ. А вишенькою на торті стане непримиренне протистояння львівського «Динамо» зі збірною Харківської області.

Директор ватерпольного клубу «Динамо» (Львів) Ігор Зінкевич радий, що матчі пройдуть із глядачами: «Минуло півтора роки, і вболівальники повертаються на трибуни. 50 відсотків прихильників водного поло нам дозволили допустити на ігри останнього туру. Ми відзначили ті місця на трибунах, які можна займати. Глядачі скучили за спортивними емоціями, гравці скучили за вболівальники. Тож я думаю, що цього разу все буде гаразд».

Матч лідерів українського водного поло між командами Львова та Харкова транслюватимуть у прямому ефірі не лише в соціальних мережах, а й в ефірі телеканалу НТА (початок трансляції – в неділю 23-го травня, о 14:00). Після гри відбудеться урочиста церемонія нагородження. А справжньою родзинкою стане аналітична студія.

«Ми будемо спілкуватися з експертами водного поло, з тренерами, з учасниками матчів не лише про цей матч, а й загалом про сезон», – зазначив ведучий аналітичної студії Богдан Пастернак.

Представники команд і топові експерти водного поло України спробують з’ясувати, в чому ж феномен «Динамо», команди, яка золото Суперліги завойовує вже 8 разів, з них – 4 роки поспіль.

ІА "Вголос": НОВИНИ