Львівська ватерпольна команда «Динамо» увосьме та вчетверте поспіль стала чемпіоном України серед команд Суперліги.  

Своє чемпіонство львів’яни оформили сьогодні, 23 травня, вдома у «Великому параді чемпіонів». На вихідні басейн СКА прийняв заключні матчі першості за участі «Динамо», збірної Харківської області, харківського НТУ ХПІ та «Маріуполя».

Недосяжними у турнірній таблиці «динамівці» стали ще наприкінці квітня, коли здолали маріупольців. У Львові свій заключний матч першості «Динамо» також завершило перемогою над основним суперником  збірною Харківської області – 22:10.

«Для команди це був дуже позитивний рік. Окрім того, що стали чемпіонами, ми більше зігралися, стали кращими. Попереду у нас ще Кубок України, який стартує менше, ніж через місяць. Далі будемо готуватися до нового сезону і до нових перемог», – прокоментував результат головний тренер львівського «Динамо» Олексій Шведов.

Він наголосив, що особливо приємно було офіційно оформити чемпіонство у Львові, при трибунах, куди нарешті повернулися вболівальники.

«Сьогоднішній день для команди, керівництва, організаторів став справжнім святом. Вболівальники – це наші головні мотиватори. Виступати при рідній публіці ми можемо дозволити собі лише у літній сезон у відкритому басейну. А от закритого для прийому матчів узимку ми не маємо», – додав Олексій Шведов.

На «басейні» нюанси також звернув увагу і капітан «Динамо» Олександр Дядура: «Ми трохи парадоксальний чемпіон. Кожен турнір, кожен матч починаємо з того, що нам доводиться звикати до басейну. Адже всі змагання проводяться у великому басейні, ми ж тренуємося у малому. Це звісно впливає на рівень гри. Але упродовж сезону навчилися адаптуватися до цього».

Водночас є шанс, що умови як для підготовки, так і можливостей частіше виступати у Львові, для команди врешті зміняться.

Зокрема, голова Львівської ОДА Максим Козицький, який відвідав фінал чемпіонату, визнав, що водному полу в області приділяється мало уваги. На його думку, це потрібно змінювати – передусім через будівництво нових басейнів, створення нових умов для тренувань, підготовки молоді. Його у цій думці також підтримала голова Львівської облради Ірина Гримак.

Водночас, депутат Львівської міської ради, голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України у Львівській області Андріяна Гутник наголосив, що разом із колегами вже ініціювали у місті програму будівництва нових басейнів, яку планують реалізувати. Йдеться про побудову п’яти нових водних арен у різних районах Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ