Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

В бібліотеці зазначили, що цей маршрут було обрано не випадково, адже замок у Олеську є одним з найстаріших в Україні, а село гончарів-вигнанців Гавареччина славиться своєю чорнодимленою гаварецькою керамікою далеко за межами Львівщини.

На думку директора бібліотеки Лариси Лугової, подібні поїздки допомагають переселенцям відволіктися від щоденних проблем, а також наповнять їх новими знаннями, враженнями і позитивними емоціями.

«Бібліотека – не лише книгозбірня. Сьогодні це – центр, в якому працюють фахівці, готові допомагати людям, які опинилися у скруті, можливо не у матеріальній, а в моральній. Хочу сказати, що з переселенцями ми давно стали друзями і увесь цей час намагаємося їм показати історичну велич Львівщини", – підкреслила директор і додала, що за декілька днів після екскурсії діти зберуться в бібліотеці, щоби поділитися враженнями та фотографіями на конкурсі «Емоції в кадрі».

Директор бібліотеки запевнила, що екскурсія до Олеська та Гавареччини є першою із запланованих. Наступні виїзди відбудуться під час травневих вихідних.

Подорож Львівщиною стала можливою завдяки програми «Ковчег – 2», фінансування якої бібліотека виборола у Посольства США в Україні. Головна мета програми – психологічна адаптація дітей-переселенців до нового середовища.

ІА "Вголос": НОВИНИ