У Львові оголосили тендер на запуск фонтана на площі Двірцевій біля Головного залізничного вокзалу. Вартість – 750 тисяч гривень.

Про оголошення конкурсу на «Послуги у сфері ландшафтної архітектури (Послуги з обслуговування фонтана на площі Двірцевій у м. Львові» вже безпосередньо в період активних бойових дій в Україні стало відомо із сайту електронних закупівель ProZorro.

Тендер оголосили 9 березня 2022 року, тобто на 14-й день після повномасштабного вторгнення Росії. За даними ProZorro, початок аукціону призначений на 28 березня 2022 року. Його вартість – 750 000,00 гривень з ПДВ. Замовник – Залізнична районна адміністрація Львова.

У тендерній документації вказано, що оплата у 100-відсотковому розмірі має відбутися впродовж 30 календарних днів з міського бюджету. За ці гроші підрядник повинен розконсервування фонтан із зимового періоду  у квітні: промити його та відмити; у травні-жовтні – обслуговувати, а в листопаді законсервувати фонтан. Тобто як розвиватимуться події в країні та місті у квітні наразі не відомо, але вони будуть у супроводі водограю.

Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні, у Львів щоденно прибувають тисячі вимушених переселенців. Головний вокзал став місцем прийому людей зі всієї України, великою залою очікування для тих, хто годинами очікує на потяги, щоб вирушити далі. На самій площі Двірцевій працюють волонтерські локації для допомоги новоприбулим.

Як писав «Вголос», ще чотири додаткові пункти для прийому переселенців створять на залізничних вокзалах Львівської області.

Також у Львові заборонили в’їзд приватного автотранспорту на площу Двірцеву

ІА "Вголос": НОВИНИ