Відповідну заяву Богдана Сірків озвучила сьогодні, 27 січня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Вголосу.

«Вчора під час комісії з надання послуг учасникам АТО виникла суперечка, до якої призвели дії чиновників. Просимо чиновників припинити розслідування та робити ворожнечу між бійцями АТО, ветеранами війни та керуватися чинним законодавством. Зокрема, завершити неправомірні перевірки правоохоронними органами та видати документи на закуплені, але не закріплені за бійцями АТО квартири до 1 лютого 2017 року», - пояснила голова Львівської обласної спілки соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих.

Зокрема, це стосується статусу воїнів АТО 3-ї групи інвалідності, які за словами активістки, дуже часто стають приводом до маніпуляцій, зокрема правомірно чи ні їм виділяти житло.

«Область уже купила одному бійцю АТО зі Львова квартиру, але її ще за ним не закріплено. Через те викликає спротив між самими бійцями АТО: чи потрібно взагалі давати йому квартиру.  Якщо відповідно до законів України цим воїнам мають надати пільги – значить їх мають надавати, чиновник не має права відміняти інвалідність», - наголосила Богдана Сірків. 

-

ІА "Вголос": НОВИНИ