Депутати з комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради пропонують не завішувати будинки пам’ятними таблицями, а встановлювати QR-коди з інформацією про видатних осіб.

Така ідея прозвучала сьогодні під час обговорення доцільності встановлення пам’ятної дошки Степанові Бандері на фасаді Львівської академічної гімназії, яка є на вулиці Степана Бандери за 300 метрів від пам’ятника видатному українському діячеві.

Власне, на думку депутатів, місто надто завішане різними пам’ятними та меморіальними дошками. Адже у Львові чи не кожен будинок старого міста пов'язаний якимось чином з видатними особистостями. Тому, аби і людей вшанувати, і фасад історичної пам’ятки не псувати, варто вдатися до інших, новіших елементів ознакування.

«Якщо ми говоримо про пам’ятні дошки на освітніх закладах, то краще такі інформаційні стенди розміщувати всередині приміщення. А до їх створення залучати вчителів історії та учнів шкіл», - вважає депутат Львівської міської ради Петро Адамик.    

Що ж до пам’ятної дошки Степанові Бандери, то ініціатори встановлення аргументують свою позицію тим, що саме у підвалі цієї школи він винаймав приміщення, коли навчався у політехніці. Наразі депутати вирішили перенести розгляд цього питання на осінь.   

ІА "Вголос": НОВИНИ