Депутати Львівської міськради просять чиновників створити єдиний для всіх документ, який регламентуватиме встановлення нових пам'ятників у Львові. Досі пам'ятники ставили фактично без проведення конкурсу, погодження з громадськістю, тощо. Відповідну ініціативу обранці мають розглянути сьогодні на сесії ЛМР.

З відповідним зверненням сьогодні на сесії Львівської міської ради до міського голови Андрія Садового звернулась голова постійної комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків ЛМР Лейла Мелесова-Вальчак.

Зокрема, за її словами, потрібно розробити та подати на розгляд Львівської міськради проєкт положення про порядок встановлення пам’ятників, пам’ятних знаків і меморіальних таблиць з чітко розписаним алгоритмом, сферами відповідальності та конкурсними процедурами.

На її думку, положення допоможе уникнути кулуарних рішень під час встановлення нових пам'ятників.

«Тому процедура прийняття рішення про їх встановлення повинна бути максимально точно і детально прописана у нормативно- правових актах та пропонувати зрозумілий алгоритм прийняття рішення у рамках чинного українського законодавства для всіх ініціаторів і учасників», - йдеться у зверненні.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ