З відповідною заявою сьогодні на сесії звернувся депутат від УГП Ігор Дякович, про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Ми всі мусимо з прикрістю констатувати, що безвідповідальні дії певних політичних сил Польщі, які умисне чи неумисне призвели до замороження процесу історичного примирення українського і польського народів, спровокували низку безпрецедентних випадків плюндрування українських військових поховань на території Республіки Польща. Хочеться вірити, що це були провокації третіх сил, які спішать використати атмосферу посилення напруженості українсько-польських стосунків і бездіяльність польської влади щодо запобігання актів вандалізму. З метою уникнути можливих «симетричних» провокацій, актів вандалізму та плюндрування польських військових поховань в Галичині і, зокрема, у Львові Українська Галицька партія закликає: тимчасово обмежити доступ до польського військового меморіалу на Личаківському цвинтарі у Львові, вжити належних заходів щодо підвищення безпеки інших польських поховань у Львові», - зачитав депутат.

Разом із цим він закликав львів'ян вшанувати пам'ять всіх полеглих у боях 1918-20 років і взяти участь у традиційному молебні на місці українських і польських військових поховань 1 листопада.

ІА "Вголос": НОВИНИ