Відповідний запит озвучив на сесії депутат від УГП Ігор Дякович, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Він наголосив, що громада міста має право на інформацію про засади функціонування виконавчого комітету Львівської міської ради, принципи його роботи, а також на залучення до процесу контролю за його роботою. Однак здійснення дієвого громадського контролю не можливе без вільного доступу до інформації.

Ігор Дякович пояснив, що на сайті Львівської міської ради публікують лише прийняті рішення виконавчого комітету, в той час, як, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», публікації підлягають також і проекти рішень, що відповідає інтересам громади міста Львова.

Він звернув увагу, що, відповідно до положення про виконавчий комітет, до його складу, крім осіб, що входять за посадою, обираються також представники громадськості та установ і організацій міста.  
З огляду на це депутат звернувся до міського голови з проханням оприлюднити регламент роботи виконавчого комітету на офіційному сайті ЛМР; оприлюднювати проекти рішень виконавчого комітету не пізніш як за 20 днів до дати їх розгляду з метою прийняття; зважаючи на те, що виконавчий комітет наділений повноваженнями щодо затвердження містобудівних умов та обмежень на проектування та реконструкцію  забудови у місті, включити до його складу представників громадських організацій, експертна діяльність яких реалізовується в галузі архітектури та будівництва.

ІА "Вголос": НОВИНИ