Хірурги Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» вилікували 12-річного хлопця, у якого після травми розвинувся гострий остеомієліт.

Про це повідомили на сторінці лікарні «Охматдит» у Facebook.
Зазначається, що хлопець отримав травму, коли стрибав у довжину. Тоді почала боліти нога в ділянці коліна. Батьки Данила звернулися до травматолога. Після огляду, рентгенобстеження лікарі повідомили, що перелому немає, у дитини лише розтягнення зв'язок і травма м'яких тканин. Відтак, назначили іммобілізацію і протизапальні препарати.Однак болі у нозі посилились. Протягом трьох тижнів з'явились набряк та почервоніння ноги, з’явилось підвищення температури тіла.
Тоді сім'я і звернулася до медиків «Охматдиту». Повторне рентгенобстеження вже показало виражені кісткові зміни. Хірурги успішно прооперували Данила. 
Наразі хлопець знаходиться під спостереженням.

 
Довідково: остеомієліт - гнійне запалення кісткової тканини. Це серйозне захворювання дитячого віку, оскільки в гострій фазі має важкий перебіг, може викликати небезпечні ускладнення. В першу чергу це-метастатична пневмонія: мікроби з кістки через судинне русло переміщуються у легені, викликаючи там гнійне запалення, що значно погіршує стан пацієнта і навіть може закінчитися летально! Також сепсис або, як кажуть у народі, «загноєння крові». В подальшому, якщо відбулась сильна руйнація ураженої кістки, можуть розвинутись деформації кісток, їх викривлення та порушення темпів росту.
 
Нагадаємо, Львівщиною у листопаді курсуватиме автобус, у якому можна буде зробити щеплення від дифтерії, правцю та коронавірусної інфекції. А також поміряти артеріальний тиск та визначити рівень цукру у крові.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ