У лікарні Святого Пантелеймона у Львові прооперували 68-річну Ганну Курій, мешканку одного з сіл Львівщини, якій загрожував параліч. Жінка 19 років жила з пухлиною і не знала про неї.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Ганна Курій на здоров’я ніколи не скаржилась. Лише рік тому її почали турбувати болі в ногах, але за медичною допомогою тоді не звернулася. Та останній місяць, каже, мало не звів її з розуму. Біль шалений, спати неможливо, ноги віднімає, а жодні ліки не приносять полегшення. Тож пані Ганна нарешті пішла до лікаря за місцем проживання.
Коли спеціалісти обстежили жінку, з'ясували, що у неї  пухлина в плевральній порожнині, яка займає ⅓ частину легень. Більше того, гігантський утвір проріс уже в хребет та почав тиснути на нервові закінчення спинного мозку, що і викликало оніміння ніг. За розміром пухлини спеціалісти встановили, що вона росла цілих 19 років.
 
"На момент звернення невринома вже так проросла в хребет, що могла назавжди паралізувати жінку. Оперувати треба якомога скоріше. Втручання - складне, комплексне, тож для його проведення районні спеціалісти скеровують пані Ганну у Львів - до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Наші спеціалісти оглянули жінку, провели контрольне КТ-дослідження та, аби мінімізувати ризики, ухвалили рішення оперувати мультидисциплінарною командою, до складу якої входять торакальні та нейрохірурги", - зазначили медики.
 
Складне втручання тривало 4 години та минуло вдало. На другу добу після операції пані Ганна вже перебувала у звичайній палаті. А за тиждень пацієнтка поїхала додому.
 
Нагадаємо, українські лікарі врятували 4-річну дівчину та витягнули з її серця уламок російської міни. Дитину прооперували в Інституті серця у Києві.

ІА "Вголос": НОВИНИ