ЛЬВІВ, 18 СЕРПНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — М’ясопереробні заводи закриваються через брак сировини.

Про це йшлося сьогодні на засіданні Львівського прес-клубу реформ.

«В середині липня зупинились. Немає де брати сировину. Поголів’я в Пустомитівському районі складає 12 тис. голів, тільки наше підприємство може переробляти по 2 тис. в місяць», — розповів заступник директора ВАТ «Пустомитим’ясо» Богдан Войтович.

Ситуація є характерною для всієї області, а не лише для цього підприємства, відзначив на засіданні заступник голови Львівської ОДА з питань АПК Іван Стефанишин. «Така ситуація характерна. Не вистачає сировини для тої кількості підприємств, яка є. В деяких — межа критична, підприємства простоюють», — сказав він.

При цьому виробники наголошують, що можуть взагалі не відновити виробництво. Богдан Войтович пояснює це підняттям закупівельної ціни на м’ясо, яку уряд має намір зафіксувати на рівні 16,30-16,40 грн./кг. «З такою закупівельною ціною м’ясо на ринку «виросте» вдвічі. Я не думаю, що середній клас не зможе купувати таке м’ясо», — розповів він.

ІА "Вголос": НОВИНИ