Львівські лікарі допомогли чоловіку, родом зі Слов'янська, знову стати на ноги. Відомо, що впродовж двох років його кінцівка згиналася у різні боки, він не міг ходити.

Про це у фейсбук повідомило Перше медичне об'єднання Львова.

Варто зазначити, що з початком війни пацієнт через фізичну ваду довго не міг виїхати з-під обстрілів у Слов'янську. Допомогти йому змогли у відділенні травматології лікарні Св. Луки Першого медоб’єднання Львова.

У 2019 році Павло послизнувся, впав і зламав ногу. У лікарні Слов’янська констатували: перелом настільки складний, що потребує операції і встановлення металевих конструкцій. Однак від запропонованої медичної допомоги чоловік відмовився. 

Впродовж 6 місяців він лежав у гіпсі, сподіваючись, що кістки зростуться самотужки. Проте цього не сталося, а на місці перелому у нього сформувався «несправжній суглоб». Тоді нога втратила опірність і почала згиналася під різними кутами.

До Львова у квітні його привезли евакуаційним потягом. Саме тут йому зробили операцію.

Львівським медикам вдалося позбутися «фіктивного суглоба», вирівняти вісь та довжину кінців і встановити металеві конструкції, які, до речі, оплатили благодійники.  

На ногу Павло не ставатиме ще три місяці. А після на нього чекає довгий період реабілітації. Водночас лікарі обіцяють, що вже за пів року пацієнт не просто ходитиме, а навіть буде бігати.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ