Львівські медики вперше в Україні провели сучасну операцію з передопераційним моделюванням методикою віртуальної реальності.

Пацієнткою стала 12-річна дівчинка, в якої була симптоматична артеріальна гіпертензія. Про це повідомили на сторінці Клінічної лікарні швидкої допомоги міста Львова в Facebook.

Відомо, що дівчинка мала тиск у межах 160-180 міліметрів ртутного стовпчика. Операцію проводила команда центру серця і судин.

Обстеження показало, що в дівчинки – вроджена вада серця (коарктація аорти). При такому стані розвивається підвищений тиск у верхній половині тіла, адже просвіт аорти звужується.

Фахівці провели віртуальну реконструкцію анатомії аорти та її гілок за допомогою сучасних технологій. Це допомогло обрати малотравматичну тактику подальшого лікування. За допомогою малоінвазивної ендоваскулярної процедури вдалося ліквідувати вроджену ваду судини. У просвіт судини встановили стент.

Результатами операції лікарі залишилися задоволені. У дитини зникла різниця тиску між кінцівками, а також нормалізувався артеріальний тиск. Наразі дитина відчуває себе повністю здоровою.

Нагадаємо, нещодавно львівські лікарі зуміли виправити вроджену косоокість у 7-річної дівчинки. Вроджена косоокість у дитини розвивалась через гіперфункцію косого м’яза. При погляді догори око відхилялося на 15 %.

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ